MobilSosyete.Com Kamerali Chat, Goruntulu Sesli Mobil Sohbet Siteleri

Mobil Sohbet Girişi


 

 

 

* Mobil bağlan, binlerce insan ile sohbet et

 

 

 

 

Diyarbakır, Malatya, Hatay, Adana, Adıyaman Deprem Haberleri


Diyarbakır, Malatya, Hatay, Adana, Adıyaman Deprem Haberleri

Son dakika deprem haberleri. Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Yapılan son dakika açıklamasına göre, depremlerde can kaybı 5 bin 894’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 34 bin 810… İşte son durum.

DEPREM SON DAKİKA

Kahramanmaraş merkezli dün meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremde bilanço ağırlaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün saat 15.00 itibarıyla 3 bin 549 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 bin 168 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Türkiye depremle sarsıldı. Kahramanmaraş’ta dün meydana gelen iki deprem sonrası enkaz altından kurtarma çalışmaları sürüyor.

HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞ SAYIMIZ 5 BİN 894

Saat 00.08 itibarıyla AFAD Merkezi’nden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şu bilgileri aktardı:

 

“Bugün gerek sayın Cumhurbaşkanımız açıklamalarda bulundular. Özellikle sahada yapılan işlerle ilgili bakanlarımız yerelden açıklamalarda bulundular.

Gün içerisinde neler yaptık? Yarınla ilgili işlerle ilgili bilgilendirmede bulunmak istiyorum.

Ne yazık ki kayıplarımızla başlayacağız. Çok acı bununla başlamak. Her bir kardeşimizin kaybı bizi yürekten, derinden üzmekte.

5 bin 894 hayatını kaybeden vatandaşlarımız. Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Yaralılarımız 34 bin 810. Yıkılan binalarımızda bir değişiklik yok 5 bin 775. Enkazdan kurtarılanlar 8 bin civarında olduğunu ifade etmiştik.

Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor. Son enkaz altında bulunan son vatandaşımıza ulaşana kadar devam edeceğiz. Toplamda 16 bin 139 arama kurtarma ekibimiz fiilen sahada.

Bu arada yine uluslararası alandan gelecek ekipler, yerelden tahlisiye ekipleri, ekipmanlarıyla birlikte hazır olan bazı arama kurtarma ekiplerini sahaya sevk ediyor olacağız. Bu gece Adıyaman, Hatay ve Maraş özelinde, diğer alanlarda da bu ekiplerimizi havadan sevk etmeye devam ediyoruz.
“İLAVE 2 BİN 400 ARAMA-KURTARMA EKİBİ GELECEK”

4 bin 794 iş makinesi sahada. Yabancı ülkelerden gelen ekiplerimiz 3 bin 251 idi. Sabaha kadar da yarın da dahil 2 bin 400 civarında ilave arama kurtarma ekipleriyle burada birlikte çalışacağız. Toplamda tüm birimlerimizden, güvenlik güçleri de dahil, fiilen çalışma grupları 60 bin 218 kişi fiilen sahada çalışıyor.

Ülkeleri paylaşmıştım. 2 bin 400 ilave gelecekti. Yine arama kurtarma ekiplerinden sahada da yaklaşık Türkiye’den de 1500’e yakın ilave arama kurtarma ekibini sahaya sevk ediyor olacağız.

Personelimiz boyutunda burada jandarma arama kurtarma ekipleri, TSK arama kurtarma ekipleri, MSB ile ilgili birimler burada. Gönüllüler burada. Hava ambulansları, ambulansları bunun içerisinde.

Burada özellikle ihtiyaç olan vinçler söz konusuydu. Sahada fiili olarak 750 civarında vinç vardır.

Buna ilave olarak iş makinaları, kepçe, greyderler, kamyonlar, karavanlar gibi birçok aracımız var. Toplam 4 bin 794.
“TÜM HAVALİMANLARINI KULLANMAYA BAŞLADIK”

Tüm havalimanlarını kullanmaya başladık. Özellikle Adana havalimanımız lojistik boyutunda işlerimizi hızlandırdı. Orada 35-36’yı bulan helikopterlerimizle yoğun şekilde ve farklı bölgelerden uçaklarla alana indik.

Gece boyunca da gece görüşü 17 civarında helikopterimiz fiilen çalışmalarına devam ediyor.

Sahra hastanesinin kurulduğu yerler var. Kısmi hasarlı yerlerde 3-4 hastanemizde faklı şekilde faaliyette kullanıyoruz. Bunlar Maraş, Hatay, Adıyaman ve Diyarbakır’da.

Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerimizin imkanlarıyla 301 bin 502’ye ulaşmış durumda. Üniversitelerde 150 bin 368 vatandaşımız barınıyor.

Bunun dışında afet bölgesinin dışarısında 10 ilimizin dışında 1 milyona 100 binlik barınma alanları oluşturulmuş durumda. İller bugün itibariyle yine AFAD’ın resmi sitesinde ilan edilecektir. Bu illere gidenler orada ilgili valiliklere başvurdukları zaman bu barınmalardan faydalanabilecekler.

Özellikle barınmayla alakalı şunu ifade etmek isterim. Barınmada çadır kentlerimiz kuruluyor. Çadırlar ve battaniye dağıtımına yoğunlaştık. Battaniyede sahada olan ve sahaya erişmek üzere olan yaklaşık 1 milyona yaklaşmış durumdayız. Bunu hızlı bir şekilde 1,5-2 milyona taşımayı arzu ediyoruz.

Çadırlarla alakalı da hem sahada hem de teslimat aşamasına gelen çadırlarımız 100 bini bulmuş durumda.

Dün kapalı olan yerlerimiz vardı. Konya bölgesinde hem Kayseri tarafında. Tipiden dolayı kapanan yerler vardı, onların tamamı açılmış durumda. Nurdağı’nda afetten kaynaklı birikme vardı. Bizi etkileyen bölümdü. Bugün de o bölge tamamen açılmış durumda.

Çadırkentler ve konteyner kent alanlarımızı değerlendirmek üzere kurulum çalışmalarımız bir taraftan başlamış durumda.
“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EK DESTEK VERİYOR”

Beslenmede ilave olarak Milli Eğitim Bakanlığımız harika iş çıkarıyor. Kızılay ve sivil toplum örgütlerimiz aynı şekilde. 400 bin ekmek her gün 10 ilimizde. 403 bin yarım litrelik su, 28 seyyar mutfak 10 ilimizde. Elbistan, Türkoğlu, İskenderun, Nurdağı, İslahiye’de beslenmeyle alakalı Milli Eğitim Bakanlığı ilave destek veriyor.

Kızılay su ihtiyacı ve beslenme ihtiyacı, mutfakların kurulması, fırınların kurulması şeklinde hem illerde hem de ilçelerde yoğun çaba sarfediyor. Yarından itibaren bu alanda hiçbir sorun yaşamadığımıza da şahit olacağız.

Dün yine trafolarımızda 30’un üzerinde merkezimizde çalışmalardan tamamı bakım onarıma alınmıştı. Bunlardan üçünün bakımı tamamlandı. Geriye sadece 3 trafo merkezi kaldı. Artık elektriği daha rahat verebilecek haldeyiz.

Kontrollü bir şekilde ilimiz ve ilçelerimizde hangi bölgelere elektrik verildiğiyle ilgili tüm detaylar elimizde.

Haberleşmede elektrik boyutu daha sağlıklı ilerleme sağladı. Yarın itibariyle çok daha net göreceğiz. Haberleşmede gerek elektriklerdeki baz istasyonlarının kullanılması olayı hem de 3 trafodan kaynaklı bölgelerde orada yine arızadan kaynaklı elektrik veremediğimiz yerlerde 2 bine yakın jenaratör, şu anda 1500 civarında sahaya fiilen ulaşmış durumda. Gece itibariyle tamamı ulaşmış olacak.

Doğalgaz ana hatlarımızda 6 farklı bölgede ana iletim hatlarında kırılmalar, yoğun hasarlar vardı. Bugün bu 9’a çıkmış durumda. Çalışma süremizi etkilemeyecek. İnşallah yarın akşam itibariyle tamamlamayı planlıyoruz. BOTAŞ çalışmaları bitirdikten sonra ikincil afete fırsat vermemek için konutların kontrol edilerek verilmesi gerekiyro.

Akaryakıtta Nurdağı’ndan kaynaklı sorunlarımız hafiften başgöstermiş idi. Tankerlerin ulaşamaması ile alakalı. Bugün oralar açıldığı için hiçbir sıkıntımız kalmadı. 651 tanker yollarda idi. Yaklaşık 250’si ulaşmış durumda.

650 seyyar tanker de bölgeye ulaştı. Seyyar tankerin özelliği de illa ki akaryakıt istasyonunda vermek zorunda değilsiniz. Pompayla aktarabileceğiniz bir esneklik.”
VARANK: ÜRETİME ZARAR VERECEK YIKIM OLMADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın ardından sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu:

“Kayıplarımız var. Rabbim hepsine rahmet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Afetten etkilenen bölgeler aslında sanayi anlamında da Türkiye’nin en önemli üretim merkezleri arasında yer alıyor.

Gerek bakanlıktaki arkadaşlarımız gerekse diğer bakanlıklarla birlikte olayı sıcak şekilde takip ediyoruz. Üretim tesislerimiz ve sanayicilerimile irtibat halinde süreci en güzel şekilde yönetmeye çalışıyoruz.

Gerek organize sanayi bölgeleri ve dışındaki üretim tesislerinde üretime zarar verecek herhangi yıkımın olmadığını görüyoruz. Bu bizimaçımızdan sevindirici.

Şu anda bazı şehirlerde doğgalgaza bağlı üretimler hariç diğer sanayi tesislerinde üretimin devam ettiğini görüyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde bu bölgelerde sıkıntılar atlatılır atlatılmaz, üretim tesislerini en güzel şekilde yürütmeye devam edeceğiz.

İlk günden itibaren sanayicilerimiz, üreticilerimiz ellerini taşın altına koyuyorlar. Bu manada hem Türkiye’ye katkıları hem de afetle mücadelede verdikleri destek sebebiyle hükümetimiz ve diğer bakan arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı yardımcımız ifade etti, sadece Uşak’taki sanayicilerimiz depremle mücadelede vatandaşlarımızın soğu havayla mücadelesine destek için 1 milyona yakın battaniyeyi bölgeye gönderiyorlar.

Bu da Türkiye’nin üreten ülke olduğunun göstergesi. Elbette ciğerimiz yanıyor, kayıplarımız bizi çok üzüyor. Üretim tarafında tabii ki Türkiye’yi üreterek büyüyen bir ülke olma yolunda desteklemeye hükümet olarak devam edeceğiz. Şu anda bölgede sanayi anlamında bir sıkıntı yok. İnşallah bu şekilde devam eder. Teşekkür ediyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bu süreci hep birlikte elele omuz omuza vererek hep birlikte atlatacağız diyorum.”
ULAŞTIRMA BAKANI: TOPYEKÜN MÜCADELE VERİYORUZ

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk TV canlı yayınına bağlanarak deprem felaketiyle ilgili bilgiler aktardı.

Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Olayın etkileri çok fazla.. Devlet olarak topyekün mücadele veriyoruz. Adıyaman’dayım. 7/24 yoğun çaba var. Devletimiz tüm imkanlarıyla yaralarını sarmak için devrede. Yoğun bir şekilde gönüllü akın var.

Bu felaketleri ancak birlikte ve dayanışmayla aşılabilir. Bütün ekipler arazideler, enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. İlk gün sıkıntılı başladı ama şimdi biraz daha düzene girdi. Temennimiz sayının artmaması.

Havalimanlarımızdan lojistik desteğini sağlıklı bir şekilde yapıyoruz. Karayollarımızda bugün itibariyle önemli sorun kalmadı. Osmaniye otoyolu depremden etkilenmişti. Onu da bugün çözdük. Yoğun kış yaşıyoruz. Karayolları ekiplerimiz yollarda çalışıyor. Hem havadan hem karadan lojistik destek var. Demiryolları da önemli görev üstlendiler.
“ARAZİDE BÜYÜK MÜCADELE VAR”

Denizden İskenderun’a ulaşmak üzereler. Devletimizin bütün kurumları AFAD, jandarma, bakanlığımızın bütün ekipleri arazideyiz.

Ulaşımdan kaynaklıdan ziyade, vatandaşlarımız yolları meşgul ediyorlar. Erişim kısıtlanabiliyor. Bir taraftan olay geniş bir coğrafyaya yayıldı. Aynı anda müdahaleye zaman gerekiyor. Özellikle kent merkezlerinde kontrolü ele almak üzereyiz. Arazide büyük mücadele var.

İskenderun’daki yangın akşam üzeri kontrol altına alınmış gibiydi yeniden başlandı. Gemilerimiz müdahale ediyor, yangını söndüreceğiz.

Gerekli soruşturmalar yapılacaktır. Günümüz koşullarında yapılmıştır. Dünyanın en büyük depremlerinden bir tanesini konuşuyoruz. Teknik incelemesi yapılacaktır. Havalimanlarımızda hiçbir sorun yok.

Teknik şartlar yerine getirdikten sonra pist tekrar hizmete alınacaktır.

Araçların mümkün olduğunca trafiğe çıkmamalarını istiyoruz. O yüzden trafiği meşgul etmesinler. Trafiğe uygun olmayan araçlar yolu kapatınca afet bölgesine erişim engelleniyor. Biz vatandaşlarımızı bölge dışına çıkmasına yardım ediyoruz. Trenlerle, uçaklarla ücretsiz şekilde bölge dışına istedikleri yere götürüyoruz.

Elektrik geldikçe haberleşme sıkıntıları ortadan kalkacaktır, sistem normalleşecektir. Şu an Türkiye’deki bütün vinçler buraya yönlendirildi.”
AFAD: 10 GEMİ FAALİYET YÜRÜTÜYOR

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, dün saat 19.50’de kameralar karşısına geçerek güncel bilgileri paylaştı.

Tatar’ın açıklamaları şöyle:

“Hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı 4 bin 544. Yaralı vatandaşlarımızın sayısı 26 bin 721 ve yine ihbara dayalı yıkık bina sayısı 5775.

Bölgede 10 gemi faaliyetlerini yürütmekte. Helikopter ve uçak 100 civarında bölgede arama kurtarma için bulunmakta.

Şu ana kadar oluşan rakam oldukça yüksek noktaya gelmiş durumda arama kutlama faaliyetleri ile ilgili. 60 bin 217 personel görev yapmaktadır. Özellikle ülkemizin her yerinden deprem bölgesine yoğun yardımlarla ilgili talepler gelmekte. Bu gerçekten Türk milletine yakışır bir davranış.

Kişi ya da kurumlar bu tür faaliyetleri yapabilirler, yardım toplayabilirler ama bunların hepsi AFAD koordinasyonunda yürütülmesi gerekiyor. Bu tür kişi, kurum ya da kişiler muhakkak AFAD’la irtibat kurmalarını rica ediyoruz.

AFAD deprem sonrasında bağış hesaplarımız var. Vatandaşlarımız, kuruluşlar yardımları yapıyorlar. Bununla ilgili AFAD’ın web sayfasından, Twitter’dan hesaplarımıza ulaşabilirler.

Büyük deprem sonrasında ne yazık ki zaman zaman art niyetli paylaşımlar vatandaşlarımızın kafasında karışıklığa sebebiyet verebiliyor. Bunlara itibar edilmemesini rica ediyoruz. Özellikle devletin resmi kurum ve AFAD tarafından yapılan bilgiler dışında yapılan paylaşımlara itibar edilmemesini rica ediyoruz.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK DEPREMİNİ YAŞADIK”

435 artçı sarsıntı meydana geldi. Her geçen gün artıyor. Bu artçı sarsıntılar bu kadar büyük depremlerden sonra uzun süre devam edeceklerdir. Bu sarsıntılar yer yer 5 ve üstünde olabileceklerdir. Yorulmuş binalarda yıkıma sebebiyet verebilir. Vatandaşlarımızın bu tür binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz.

Yolların açık olması gerekiyor, çok kritik saatlerdeyiz. Bu anlarda arama kurtarma faaliyetlerinin sağlıklı yapılabilmesi için yollarımızın açık kalması, arama kurtarma ekiplerine yardımcı olmasını bilhassa rica ediyoruz.

Acil durumlar dışında telefonların kullanılmamasını vatandaşlardan rica ediyoruz.

Yaklaşık 1 saat sonra Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Bey, çok daha ayrıntılı bilgiyi verecektir. Tekrar teşekkür ederim. Yol konusunda Malatya’da sıkıntı var. O da yarın çözülecek.

Vatandaşlarla sürekli beraberiz. Dünyanın en büyük depremini yaşadık. Yakınları enkaz altında olanlar var. Sonuçta bu işlerin üstesinden kalkacağız. Yaraları birlikte sarmamız tabii ki önemli.

Şu anda enkazı kaldırmak tek hedefimiz. İaşe sorununu çözdük zaten.İnşallah bu süreci en kısa sürede atlatırız.

Bütün herkes elini taşın altına koymuş vaziyette. Yüklenici firmalarımız da öyle. Teşekkür ediyorum.”

“10 GEMİ GÖREVLENDİRİLDİ”

Sabah saatlerinde AFAD’dan 10 ili sarsan depremle ilgili açıklama yapıldı. AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Bölgede olumsuz hava koşulları devam ediyor. Bölgede 10 gemi görevlendirildi. İskenderun Limanı’ndan vatandaşlarımız hastanelere sevk ediliyor. 54 hava unsuru görev yapıyor. Şu ana kadar 154 sorti yapıldı. Haberleşme ile ilgili bir takım enerji kesintileri olduğunu biliyoruz, müdahale ediliyor. Beslenmeyle ilgili 85 hizmet aracımız var. Kent ve ilçe merkezlerinde hizmet veriliyor. Psikososyal destek hizmeti de bakanlığımız tarafından yapılmaya başlandı” dedi. Son dakika deprem haberleri, deprem son dakia Türkiye, Dünya.

seslisohbet ve seslichat sitesi, Sesli Chat, Sesli Sohbet. Sohbet Siteleri Canlı Chat Sohbet odaları Mobil sohbet İmkanı. Kameralı görüntülü sohbet ve konuşma. Sohbet Siteleri Arkadaşlık sitesi Binlerce Online bayan üye hepsi canlı kameralı.Kameralı Sohbet, Sesli Chat, Mobil Görüntülü Sohbet Sitesi, ESohbetim Kameralı, MobilGeveze Sesli, OkeyAzram Okey, SesliHepkal Sohbet, MobilSosyete.com Sohbet Siteleri.



Bir cevap bırakın.